2021-05-08

Ditt bidrag till Zonta når fram

Du som skänker en gåva till Zonta kan känna dig trygg med att dina pengar hanteras professionellt och korrekt. Under innevarande tvåårsperiod bidrar Zonta med 4.8 miljoner dollar till projekt med FN-organen UNICEF och UNFPA som utförare. Pengarna investerar vi i väl utvalda projekt, i samarbete med väl utvalda organisationer.

På internationell nivå agerar vi som Zonta International. Det är Zonta International som hanterar kontakter, kontrakt och uppföljning av våra internationella projekt. Vi har ett betydande inflytande på innehållet, hur och när våra pengar ska betalas ut samt när och på vilket sätt uppföljning ska ske. 

Projektkontrakten är mycket detaljerade och behöver eventuella förändringar göras sker det endast med Zonta Internationals godkännande. Det har hänt att Zonta avbrutit projekt när inte allt fungerat som tänkt. Löpande projektrapportering sker från våra samarbetspartners och vi har också möjlighet att följa upp projekten med besök på plats. Den här informationen förmedlar vi vidare här på vår hemsida och i sociala medier (bland annat vår svenska Facebook-sida).

Logotyp Charity Navigator med budskapet "Ge med förtroende"

Zonta Foundation for Women fick 2020 högsta betyg av Charity Navigator, USA:s största oberoende organisation som bedömer och rankar välgörenhetsorganisationer. Det är vi mycket stolta över. Läs mer om bedömningen av Zonta Foundation for Women här.

Fler nyheter

En person sitter framför en datorskärm med ryggen vänd från kameran.

Zonta uppmanar till krafttag mot digitalt våld!

2022-11-25

Den 25 november inleds 16 dagar mot våld mot kvinnor, vilket uppmärksammas över hela världen. Zonta deltar...

En kvinna med lockigt hår som tittar på dig.

Zonta Says No

2022-11-07

Den 25 november startar 16 days of activism against gender based violence, vilket är en 16 dagars lång...

Möteslokal med en stor projektorduk bakom en scen där det står flaggor och en grupp människor framför ett avlångt bord. I förgrunden syns delar av en publik. Foto.

Positivt konvent i Hamburg för Zonta i Sverige och Lettland

2022-07-01

Zonta International är en pigg hundraåring som inte är rädd att gå nya vägar för att nå fler...