2021-05-08

Ditt bidrag till Zonta når fram

Du som skänker en gåva till Zonta kan känna dig trygg med att dina pengar hanteras professionellt och korrekt. Under innevarande tvåårsperiod bidrar Zonta med 4.8 miljoner dollar till projekt med FN-organen UNICEF och UNFPA som utförare. Pengarna investerar vi i väl utvalda projekt, i samarbete med väl utvalda organisationer.

På internationell nivå agerar vi som Zonta International. Det är Zonta International som hanterar kontakter, kontrakt och uppföljning av våra internationella projekt. Vi har ett betydande inflytande på innehållet, hur och när våra pengar ska betalas ut samt när och på vilket sätt uppföljning ska ske. 

Projektkontrakten är mycket detaljerade och behöver eventuella förändringar göras sker det endast med Zonta Internationals godkännande. Det har hänt att Zonta avbrutit projekt när inte allt fungerat som tänkt. Löpande projektrapportering sker från våra samarbetspartners och vi har också möjlighet att följa upp projekten med besök på plats. Den här informationen förmedlar vi vidare här på vår hemsida och i sociala medier (bland annat vår svenska Facebook-sida).

Logotyp Charity Navigator med budskapet "Ge med förtroende"

Zonta Foundation for Women fick 2020 högsta betyg av Charity Navigator, USA:s största oberoende organisation som bedömer och rankar välgörenhetsorganisationer. Det är vi mycket stolta över. Läs mer om bedömningen av Zonta Foundation for Women här.

Fler nyheter

Skylt med texten Save Ukraine

Kungälv Zontaklubb hjälper flyktingar från Ukraina

2024-02-24

Den 24 februari 2022 satt Marielle Korend Larsson, vice guvernör för Zonta International District...

Världsdagen för social rättvisa

2024-02-20

Den 20 februari är Världsdagen för social rättvisa. Social rättvisa innebär att alla har lika...

Testa dina kunskaper om barn- och tvångsäktenskap

2024-02-16

Vad vet du om barnäktenskap? Hur arbetar Zonta mot detta? Hur många flickor gifts bort varje år och vad...