2021-05-16

Historiskt distriktsmöte 2021

Vartannat år är det distriktsmöte i Zontas verksamhet, ett uppskattat möte som alla distriktets medlemmar är välkomna till. I Distrikt 21 ingår Zontaklubbar i Lettland och Sverige. Årets distriktsmöte skulle ha ägt rum i Visby, men utifrån rådande omständigheter fick det i stället bli första digitala distriktsmötet någonsin.

Vanligtvis förenar det här mötet nytta och nöje genom en rad olika programpunkter samt utrymme för umgänge och mingel. I år krymptes formatet till ett fyra timmar långt möte lördagen den 8 maj.

Under mötet valdes den styrelse som ska leda Zontas verksamhet i Lettland och Sverige 2022-2024. Till ny guvernör valdes Marika Rindborg Holmgren från Lidingö Zontaklubb. Mötesdelegaterna röstade också igenom en motion om kvinnors rätt till reproduktiv hälsa. Motionen kommer att skickas vidare till Zontas högsta beslutande organ, det internationella konventet, som äger rum i Hamburg 2022. 

I samband med distriktsmötet genomfördes även en insamling till Zonta Foundation for Women. Gåvor skänktes både i samband med anmälan och under mötet. När insamlingen avslutades efter helgen hade medlemmarna tillsammans samlat in över 80 000 kr! 

Fler nyheter

En person sitter framför en datorskärm med ryggen vänd från kameran.

Zonta uppmanar till krafttag mot digitalt våld!

2022-11-25

Den 25 november inleds 16 dagar mot våld mot kvinnor, vilket uppmärksammas över hela världen. Zonta deltar...

En kvinna med lockigt hår som tittar på dig.

Zonta Says No

2022-11-07

Den 25 november startar 16 days of activism against gender based violence, vilket är en 16 dagars lång...

Möteslokal med en stor projektorduk bakom en scen där det står flaggor och en grupp människor framför ett avlångt bord. I förgrunden syns delar av en publik. Foto.

Positivt konvent i Hamburg för Zonta i Sverige och Lettland

2022-07-01

Zonta International är en pigg hundraåring som inte är rädd att gå nya vägar för att nå fler...