2021-10-16

Klimatet – en kvinnofråga?

Torsdag den 28 oktober (2021) bjuder Stockholm Zontaklubb 1 och Zonta e-club of Sweden 1 in till ett digitalt samtal om klimatförändring och hur den drabbar kvinnor och flickor i världen. 

I kvällssamtalet medverkar forskaren Lisen Schultz, verksam vid Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet, och Erica Treijs, klimatreporter på Svenska Dagbladet. De kommer att ge ett aktuellt och angeläget perspektiv på pågående klimatförändring. Märta Vucetic, medlem i och vice president för Zonta e-club Sweden deltar i samtalet. Hon kommer att ta reda på vilken uppgift vi själva har för att kunna påverka en redan ansträngd situation till det bättre. 

Porträttbild på Lisen Schultz och Erica Treijs
Författarna till boken ”Kursen”, från vänster Lisen Schultz och Erica Treijs. Foto: Martin Stenmark.

Lisen Schultz och Erica Treijs är tillsammans aktuella med boken ”Kursen – Tio lektioner för ett hållbart näringsliv”. Boken bygger på det Executive-program som Stockholm Resilience Centre erbjudit några av de mest inflytelserika företagsledarna i Sverige för att accelerera omställningen till en mer hållbar verksamhet. Samtalet med Lisen och Erica äger rum på plattformen Zoom. Anmäl dig via knappen nedan för att få en länk till kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt. Det kommer att finnas möjlighet ge ett frivilligt bidrag till Zontas verksamhet via Swish. Varmt välkommen!


Fler nyheter

En person sitter framför en datorskärm med ryggen vänd från kameran.

Zonta uppmanar till krafttag mot digitalt våld!

2022-11-25

Den 25 november inleds 16 dagar mot våld mot kvinnor, vilket uppmärksammas över hela världen. Zonta deltar...

En kvinna med lockigt hår som tittar på dig.

Zonta Says No

2022-11-07

Den 25 november startar 16 days of activism against gender based violence, vilket är en 16 dagars lång...

Möteslokal med en stor projektorduk bakom en scen där det står flaggor och en grupp människor framför ett avlångt bord. I förgrunden syns delar av en publik. Foto.

Positivt konvent i Hamburg för Zonta i Sverige och Lettland

2022-07-01

Zonta International är en pigg hundraåring som inte är rädd att gå nya vägar för att nå fler...