2021-10-16

Klimatet – en kvinnofråga?

Torsdag den 28 oktober (2021) bjuder Stockholm Zontaklubb 1 och Zonta e-club of Sweden 1 in till ett digitalt samtal om klimatförändring och hur den drabbar kvinnor och flickor i världen. 

I kvällssamtalet medverkar forskaren Lisen Schultz, verksam vid Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet, och Erica Treijs, klimatreporter på Svenska Dagbladet. De kommer att ge ett aktuellt och angeläget perspektiv på pågående klimatförändring. Märta Vucetic, medlem i och vice president för Zonta e-club Sweden deltar i samtalet. Hon kommer att ta reda på vilken uppgift vi själva har för att kunna påverka en redan ansträngd situation till det bättre. 

Porträttbild på Lisen Schultz och Erica Treijs
Författarna till boken ”Kursen”, från vänster Lisen Schultz och Erica Treijs. Foto: Martin Stenmark.

Lisen Schultz och Erica Treijs är tillsammans aktuella med boken ”Kursen – Tio lektioner för ett hållbart näringsliv”. Boken bygger på det Executive-program som Stockholm Resilience Centre erbjudit några av de mest inflytelserika företagsledarna i Sverige för att accelerera omställningen till en mer hållbar verksamhet. Samtalet med Lisen och Erica äger rum på plattformen Zoom. Anmäl dig via knappen nedan för att få en länk till kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt. Det kommer att finnas möjlighet ge ett frivilligt bidrag till Zontas verksamhet via Swish. Varmt välkommen!


Fler nyheter

Uppdaterad handledning för klubbstyrelse och medlem

2023-09-25

Distriktets klubbhandledning är nu uppdaterad. Passa på att titta i den nya versionen. Kalender är...

kvinnohänder som omfamnar en jordglob

Du som zontasyster behövs

2023-09-13

Före den 21 september önskar arbetsgruppen för Zonta Says NOW, få in dina tankar och idéer via en enkät....

kvinna i motljus framför ett fönster med galler

Hur många flickor försvinner i sommar?

2023-06-18

Många flickor i Sverige oroar sig inför sommarlovet. Familjen har planerat att resa till hemlandet och...