2021-06-08

Välkommen till första e-klubben!

Zontas första e-klubb i Sverige har sett dagens ljus, och hälsas varmt välkommen som den 58:e klubben i distrikt 21. Vill du också engagera dig och stötta andra kvinnor, men kan av någon anledning inte vara medlem i en traditionell fysisk klubb? Då är du välkommen att kontakta e-klubben!

E-klubben fungerar på många sätt precis som andra Zontaklubbar; träffas en gång i månaden, har intressanta programpunkter om ämnen som berör Zontas verksamhet och engagemang samt erbjuder ett fantastiskt, globalt nätverk. Skillnaden är att e-klubben har större delen av sin verksamhet på nätet för att vara oberoende av medlemmarnas geografiska plats. För övrigt har klubben samma rättigheter och skyldigheter som en fysisk klubb.

Den nya klubben har haft flera möten under våren, och bildades formellt den 1 juni 2021. Den har medlemmar i alla åldrar, från 20 till 75 år, och en fulltalig styrelse.

Vill du också arbeta för Zonta och stödja med medel, kompetens och engagemang? Finns det ingen klubb i närheten där du bor, studerar du utomlands, eller gör din livssituation i dagsläget det lättare att engagera dig digitalt? Även erfarna Zontor, vars klubb lagts ner eller som flyttar till en ort där Zonta inte finns, kan i en e-klubb fortsätta sitt engagemang för Zonta och dessutom vara förebild för yngre blivande medlemmar.

Här hittar du kontaktuppgifter till Zonta e-club of Sweden 1

Fler nyheter

Uppdaterad handledning för klubbstyrelse och medlem

2023-09-25

Distriktets klubbhandledning är nu uppdaterad. Passa på att titta i den nya versionen. Kalender är...

kvinnohänder som omfamnar en jordglob

Du som zontasyster behövs

2023-09-13

Före den 21 september önskar arbetsgruppen för Zonta Says NOW, få in dina tankar och idéer via en enkät....

kvinna i motljus framför ett fönster med galler

Hur många flickor försvinner i sommar?

2023-06-18

Många flickor i Sverige oroar sig inför sommarlovet. Familjen har planerat att resa till hemlandet och...